email :

laikisyspevia@gmail.com

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ

Απευθυνόμαστε με μεγάλη ευθύνη στους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας.

Απευθυνόμαστε στους γιατρούς και τους νοσηλευτές στο παραϊατρικό, τα διοικητικό και τεχνικό προσωπικό νοσοκομείων.

Έχετε συγκεντρώσει μεγάλη πείρα, γνωρίζετε καλά τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της πολιτικής που εφαρμόζουν για πολλά χρόνια στον τομέα της Υγείας, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η δική του πολιτική που αντιμετωπίζει την Υγεία ως εμπόρευμα και τις υπηρεσίες Υγείας των δημόσιων νοσοκομείων ως υψηλό κόστος ευθύνεται για την χρόνια άθλια κατάσταση.

Η δική τους πολιτική ευθύνεται για τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τις ελλείψεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό που επιφέρουν βαριές συνέπειες σε βάρος της λειτουργίας των νοσοκομείων σε βάρος των εργαζομένων, των ασθενών και των οικογενειών τους. κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι τα νοσοκομεία στη Χαλκίδα, στη Λαμία, στη Λιβαδειά και τη Θήβα, στην Άμφισσα και το Καρπενήσι, στην Κάρυστο και την Κύμη, καθώς και η πλειοψηφία των Κέντρων Υγείας λειτουργούν με ελλείψεις που ξεπερνούν το 40% και στέκονται στα πόδια τους χάρη στην αυτοθυσία των εργαζομένων.

Η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τη μη ανέγερση νέου νοσοκομείου στη Χαλκίδα και στη Βόρεια Εύβοια.

Η δική τους πολιτική ευθύνεται για την έλλειψη «αναλώσιμων» όπως οι γάζες και τα ράμματα!

Η δική τους πολιτική ευθύνεται για τη μη πληρωμή των εφημεριών και των υπερωριών, για τη μείωση και των μισθών και των επιδομάτων και των συντάξεων, για την κατάργηση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων στους εργαζόμενους στην Υγεία.

Η δική τους πολιτική ευθύνεται για τη μη ένταξη του κλάδου στα Βαρέα και ανθυγιεινά.

Μην επιβραβεύετε αυτή την επικίνδυνη αντιλαϊκή πολιτική!

Καταδικάστε την με τον αγώνα και με την ψήφο σας στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο.

Η πολιτική αυτή θα γίνεται συνεχώς και πιο επικίνδυνη γιατί υπηρετεί τα συμφέροντα και τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου.

Η συνεπής στάση και καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής έχει μια συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Ενίσχυση του ΚΚΕ, υπερψήφιση του συνδυασμού που στηρίζει τον συνδυασμό της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ»

Γιατί το ΚΚΕ και η «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» συγκρούονται χρόνια με την πολιτική που εμπορευματοποιεί την Υγεία και απαιτούν αποφασιστικά, αποκλειστικά δημόσια – δωρεάν Υγεία που να ανταποκρίνεται στις λαϊκές ανάγκες.

Γιατί το ΚΚΕ και η «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» παρεμβαίνουν αποφασιστικά για τα προβλήματα και των κέντρων Υγείας, απαιτώντας την αντιμετώπιση των ελλείψεων αντιπαλεύοντας παράλληλα την πολιτική που γεννά τα προβλήματα.

Γιατί το ΚΚΕ και η «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» αντιτάσσονται αταλάντευτα στην επίθεση κατά των μισθολογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, απαιτώντας ουσιαστικές αυξήσεις, μείωση του εργάσιμου χρόνου και του ορίου ηλικίες συνταξιοδότησης, ένταξη του κλάδου στα Βαρέα Ανθυγιεινά και Επικίνδυνα.

Καταπολεμώντας τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις αυταπάτες που καλλιεργούν άλλες πολιτικές δυνάμεις (πχ ΛΑΟΣ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγοι).

Αυτά τα πραγματικά κριτήρια επιβάλλεται να καθορίσουν τη στάση των εργαζομένων.

Τα κριτήρια της φιλίας, της γνωριμίας, των διαπροσωπικών σχέσεων, είτε η ιατρική ιδιότητα, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες αντιμετώπισης της αντιλαϊκής πολιτικής.

o ΔΩΣΤΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

o ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΗ

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου